lördag 2 juni 2012

Äntligen!

I crika två år har Frogwares utlovat ett nytt Sherlock Holmes spel som kommer följa upp där deras tidigare slutade. Det verkar nu som att det äntligen kommer komma ut i September i år, den efterlängtade uppföljaren till "Sherlock Holmes Vs. Jack the ripper" heter "The testament of Sherlock Holmes". Ni behöver nog bara kolla på trailern för att förstå varför jag redan nu ser fram emot det:


Franska Frogwares är kända för att göra spel som på ett kreativt och fantasifullt sätt utnyttjar omgivningar och karaktärer för att föra sina historier framåt. Då de flesta gjorde shooterspel utvecklade Frog Wares en helt egen genre av detektivspel där man själv får hitta ledtrådar och göra slutsatser baserade på bevismaterial. Det finns väldigt lite våld i spelen och man utvecklar sin förmåga i matte, språk och logiskt tänkande när man spelar. Miljöerna är dessutom ur-tjusiga och de har verkligen gjort efterforskningar för att försäkra att känslan är så genuin som möjligt när man utforskar Viktorianska London. Det som var så bra med "Vs. Jack The Ripper" kan ha varit klass-tänkandet som finns med i hela spelet, vi som är bekanta med karaktären Sherlock Holmes vet att han är känd för att vara känslokall och totalt beräknande men Frogwares har här förändrat honom till någon som verkligen förstår och känner med de som har det sämre ställt än han själv. De har dock förhållit sig väldigt troget till Arthur Conan Doyles klassiska historier och karaktär, men de har fördjupat karaktären så att man nu förstår honom och verkligen kan relatera till honom, man förstår hans motivation till att söka sanningen och hans iver i att fånga de som missbrukar andras förtroende och som medvetet skadar andra för sin egen vinning. Som jag skrev i mitt inlägg om Spaghettivästern att Italienarna använde vilda västern som plattform för sina moraliska historier använder Frogwares Sherlock Holmes och 1800-talets Europa som ett verktyg för att kritisera. I deras händer blir Sherlock Holmes en man som är medveten om hur bra han har det och han använder sin intelligens och logiska förmåga till att ge tillbaka till det samhälle som har gett honom så mycket. Det blir en väldigt fin porträttering av en man som vill hjälpa de som har det sämre ställt än han själv på det bästa sätt han vet- genom att lösa deras bekymmer och problem när polisen inte kan eller vill göra något.

Det som dessutom kommer vara bra med spelet är att de den här gången har utvecklat det i första hand för spelkonsoler istället för PC som de har gjort innan. Detta innebär grym ny grafik, bättre detaljer och ännu mer London att utforska. Hoppas verkligen Frogwares kan hålla tiden den här gången och glöm inte spana in de gamla spelen om ni inte redan har det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar